Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

WordPress Tema Nasıl Yüklenir

WordPress tema nasıl yüklenir merak mı ediyorsunuz o zaman doğru yerdesiniz.

Themeforest gibi yerlerden tema satın aldıktan sonra tema yükleme işlemine maalesef 30-40 dolar gibi ekstra ücret talep ediyorlar.

Bu konuda sorun yaşamamanız için WordPress tema yükleme işlemini adım adım anlatıyorum. Konuyu daha fazla uzatmadan başlayalım.

Adım Adım WordPress Tema Nasıl Yüklenir Anlatımı

WordPress siteniz için kullanmaya karar verdiğiniz temayı bilgisayarınıza indirmiş olduğunu varsayarak, zip dosyası içerisinde bulunan tema dosyalarını WordPress’e temalarını kurmanın nasıl olduğunu adım adım işleyelim.

Öncelikle WordPress yönetim paneline giriş yapıp ardından içerisinden Görünüm > Temalar > Yeni Ekle butonunu tıklıyoruz.

wordpress tema yükleme

Tema kurulumunun bu adımında Yeni Ekle butonuna tıkladıktan sonra gözat butonundan temamızın “Zip” dosyasını seçin ve şimdi kur butonunu tıklıyoruz. Bu sayede kolay olarak wordpress temayı yüklemiş oluyoruz.

wordpress tema kurulumu

Tema yüklemesi tamamlandıktan sonra yüklediğiniz temayı etkinleştir butonu ile aktif hale getiriyoruz.

wordpress tema etkinleştirme

Dikkat etmemiz gereken bir konu da gelişmiş WordPress temaları bazı eklentiler ile birlikte geliyor indirdiğiniz WordPress temasını etkin hale getirdikten sonra görselde olduğu gibi eklentileri yükleyip aktif hale getiriyoruz.

wordpress tema kurulumunda eklentiler

WordPress Tema Kurulumu Tamamlandı

Artık wordpress sitenizin temasını kurulduğundan emin olabilir ve bunun tadını çıkartabilirsiniz.

Bazı temalar yanlarında demo içerikler ile birlikte gelebiliyor sitenizi yayınlamadan önce wordpress admin paneli üzerinden bu içerikleri temizleyip sonrasında yayına çıkmanızı öneririm.

Umarım size tema kurulum aşamasında yardımcı olabilmişimdir, takıldığınız bir yer olursa yorum kısmından sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum. Başka bir yazıda görüşmek üzere.

Subscribe
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments